Forumi

A A A

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Prijava sp_Registration Registracija

Registracija | Ste pozabili geslo?
Napredno iskanje

— Forum Scope —
— Match —

— Možnosti foruma —

Minimalna dolžina iskane besede je 3 znakov - maksimalna dolžina iskane besede je 84 znakov

sp_Feed RSS teme sp_TopicIcon
Tiskana vezja
04.03.2016
09:52
Avatar
S55HH
Member
Members
Število objav na forumu: 53
Član od:
07.07.2015
sp_UserOfflineSmall Odjavljen

Letošnji RIS je bil zelo zanimiv – sicer sem zadeve videl po končanem Ris-u, ampak vseeno me je prispevek od S57UUU o izdelavi tiskanih vezij malce vzpodbudil k razmišljanju. Darko je zopet opravil pravo raziskovalno delo – bravo. Izgleda, da slovenci ne moremo brez tekočin (takšnih ali drugačnih Wink). Do sedaj sem svoja vezja izdeloval po foto postopku, ker pa mi je zmanjkalo negativ laka in Triklora (moje zaloge in darovi prijateljev), sem prisiljen to početi na drugačen način. Uspelo mi je osvojiti “breskvico” in uporabiti domači laserski tiskalnik, le reklamni material od trgovin s špecarijo mi nekako ni vedno odgovarjal, pa namakanje po prenosu v vodi, pa…

Trenutno je trend vse to početi s čim več tekočine, sam pa sem se odločil, da to naredim povsem brez namakanja. Doma imam opremo za tisk na raznorazne zadeve in seveda tudi papir za prenos natisnjenih zadev na majice in podobno. Že dva dni dežuje in zunaj ni za početi nič, pa sem se spravil zraven.

Z laserjem sem na “transfer” papir odtisnil vezje in ga zalepil na očiščeno ploščico. Ta sendvič sem dal za 60 sekund v termo prešo pri 120 stopinjah. Po končanem segrevanju sem takoj odlepil papir in že tukaj naredil napako. Po odstranitvi papirja je na ploščici ostalo nekakšno lepilo, ki je na samem papirju. Postopek ponovim in počakam, da se ploščica ohladi. Sedaj gre papir in lepilo lepo s ploščice in je potrebno samo jedkanje. Nauk: hladen oldlep in ne topel (pa še vmesni čas se da koristno uporabiti).

S termo prešo gre, pa poskusimo še z “breskvico”. Nimam pojma koliko stopinj ima moja “breskvica”, zato sem enostavno ploščico 4-krat spustil skozi (trajalo je približno 50 sekund). Po ohladitvi ploščice se je papir zopet lepo ločil od vezja – jedkanje, čiščenje in konec.

Ostani mi še, da namesto laserja uporabim svoj pljuvalnik, ki ima boljši izpis. Čakam na papir za pljuvalnike, ki sem ga pomotoma izpustil pri naročilu… Zadeva končana, zopet lahko delam sam in nenadlegujem kolegov. Spodaj je še par slikic.

 

tv-1.jpgImage Enlargertv-3.jpgImage Enlargertv-4.jpgImage Enlargertv-5.jpgImage Enlargertv-6.jpgImage Enlarger

sp_PlupAttachments Priponke
Časovni pas:Europe/Ljubljana

Največ obiskovalcev:120

Trenutno prijavljeni:
7 Gost(je)

Trenutno na tej strani:
1 Gost(je)

Najbolj aktivni člani:

s52ez: 117

S53MM: 57

S55HH: 53

S57M: 44

S51ZO: 38

s57q: 38

S51LF: 33

s53v: 32

S59GS: 29

S58RU: 28

Statistika:

Gosti: 0

Člani: 708

Moderatorji: 4

Administratorji: 1

Stat. foruma:

Skupine:3

Forumi:27

Teme:155

Objave:921

Novi člani:

ok2wo, LA0BY, HB9IAB, ON4KHG, LZ2FP, DK5PD, dl5nah, dr9a, S55VN, sq9v

Moderatorji:S51FB: 118, S52AA: 7, S53WW: 61, s55m: 29

Administratorji:Admin: 66


x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih