Chris van den Berg, PA3CRX, IARU R1 ATV contest manager, vabi vse radioamaterje z ATV opremo, k sodelovanju v IARU R1 ATV tekmovanju. Tekmovanje poteka vsak drugi polni vikend v juniju s pričetkom v soboto (letos je to 10. junij) ob 12:00 UTC in poteka do nedelje do 18:00 UTC. Po besedah organizatorja je to bolj mednarodno srečanje radioamaterjev, katerih veselje je vzpostavljanje ATV radijskih zvez na radijskih frekvencah in ne kot tekmovanje, kot ga radioamaterji poznamo v kakšnih drugih oblikah medsebojne komunikacije.
Pravila za to tekmovanje so objavljena na IARU R1 spletni strani https://www.iaru-r1.org/images/VHF/atv/IARU_ATV_contest_rules_version_2015.pdf
Vzorec dnevnika za to tekmovanje se nahaja na naslednjem spletnem naslovu https://www.iaru-r1.org/images/VHF/atv/ATV_contest_log_-_ATV_yourcall_YYYYMMDD.xls
Vse slovenske radioamaterje z ATV opremo vabim k sodelovanju v tem tekmovanju, želim obilico zanimivih zvez in po tekmovanju ne pozabit organizatorju tekmovanja poslat svojega dnevnika.

73 de
Miha, S51FBNa naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.