10:12

07.07.2015

Po daljšem času sem se zopet odpravil po eno sondo. Sicer jih je v zadnjem času padlo kar nekaj tu naokoli mene, pa se mi ni ljubilo iti po njih.
Ponoči je pošteno deževalo in me je svež jutranji zrak premamil. Sonda je padla v bližini Genterovec oziroma Mostja, do tja pa se del poti peljem po avtocesti ostalo pa je nekaj malega lokalne ceste. Kraj padca so njive – za spremembo ni gozd. Je pa bil ponoči dež in je pošteno zalilo polja na ravnini.
Avto sem sparkiral med njivami, do sonde pa je bilo 300m peš hoje po potkah med polji. Gumijaste škornje in veselo na pot. Na slikah je lepo vidno koliko vode je v jarkih, poteh in robovih polj. Na koncu polj, vmesnih poti so jarki, katerih globina je ponekod presegala višino mojih gumijastih škornjev. Včasih je malo manjkalo, da bi me zalilo. Seveda je visoka, mokra trava dodatno skrbela za “pranje” mojih oblačil.
Ko sem prisopihal čisto blizu, sem opazil vrvico, ki je ležala čez potko. Padalo na eni strani v koruzi, sonda na drugi strani na polju oljne repice. Super, samo potegnem na obeh straneh pa je zadeva opravljena. Padalo in ostanki balona so bili hitro pri meni, sonda pa je bila kakšnih 20m globoko v polju z oljno repico. Seveda se je zataknila in se ni dala potegniti ven. Tako sem se lepo odpravil do nje, repica pa mi je segala čez pas. Zopet blaten in moker…
Nazaj grede do avta sem se hotel izogniti visoki mokri travi in sem poskusil iti po njivi s koruzo. Malo je manjkalo pa bi potreboval vlečno službo, da bi me potegnila iz blata. Mi je pa vseeno uspelo priti do 8. ure na jutranjo kavico s kolegi.
Most Users Ever Online: 120
Currently Online:
7 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
s52ez: 263
S51ZO: 117
S53MM: 104
S57M: 91
S59GS: 76
s57q: 70