Tiskana vezja | Razno | Forumi

A A A

Please consider registering
guest

Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Tiskana vezja
04.03.2016
09:52
Avatar
Jani
Admin
Forum Posts: 100
Member Since:
07.07.2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Letošnji RIS je bil zelo zanimiv – sicer sem zadeve videl po končanem Ris-u, ampak vseeno me je prispevek od S57UUU o izdelavi tiskanih vezij malce vzpodbudil k razmišljanju. Darko je zopet opravil pravo raziskovalno delo – bravo. Izgleda, da slovenci ne moremo brez tekočin (takšnih ali drugačnih Wink). Do sedaj sem svoja vezja izdeloval po foto postopku, ker pa mi je zmanjkalo negativ laka in Triklora (moje zaloge in darovi prijateljev), sem prisiljen to početi na drugačen način. Uspelo mi je osvojiti “breskvico” in uporabiti domači laserski tiskalnik, le reklamni material od trgovin s špecarijo mi nekako ni vedno odgovarjal, pa namakanje po prenosu v vodi, pa…

Trenutno je trend vse to početi s čim več tekočine, sam pa sem se odločil, da to naredim povsem brez namakanja. Doma imam opremo za tisk na raznorazne zadeve in seveda tudi papir za prenos natisnjenih zadev na majice in podobno. Že dva dni dežuje in zunaj ni za početi nič, pa sem se spravil zraven.

Z laserjem sem na “transfer” papir odtisnil vezje in ga zalepil na očiščeno ploščico. Ta sendvič sem dal za 60 sekund v termo prešo pri 120 stopinjah. Po končanem segrevanju sem takoj odlepil papir in že tukaj naredil napako. Po odstranitvi papirja je na ploščici ostalo nekakšno lepilo, ki je na samem papirju. Postopek ponovim in počakam, da se ploščica ohladi. Sedaj gre papir in lepilo lepo s ploščice in je potrebno samo jedkanje. Nauk: hladen oldlep in ne topel (pa še vmesni čas se da koristno uporabiti).

S termo prešo gre, pa poskusimo še z “breskvico”. Nimam pojma koliko stopinj ima moja “breskvica”, zato sem enostavno ploščico 4-krat spustil skozi (trajalo je približno 50 sekund). Po ohladitvi ploščice se je papir zopet lepo ločil od vezja – jedkanje, čiščenje in konec.

Ostani mi še, da namesto laserja uporabim svoj pljuvalnik, ki ima boljši izpis. Čakam na papir za pljuvalnike, ki sem ga pomotoma izpustil pri naročilu… Zadeva končana, zopet lahko delam sam in nenadlegujem kolegov. Spodaj je še par slikic.

 

tv-1.jpgImage Enlargertv-3.jpgImage Enlargertv-4.jpgImage Enlargertv-5.jpgImage Enlargertv-6.jpgImage Enlarger

sp_PlupAttachments Attachments
Forum Timezone: Europe/Ljubljana

Most Users Ever Online: 120

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

s52ez: 269

S51ZO: 120

S53MM: 112

S57M: 94

S59GS: 78

s57q: 75

S51LF: 63

Rudi Pavlič: 62

S56P: 49

s53v: 46

Member Stats:

Guest Posters: 2

Members: 865

Moderators: 4

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 30

Topics: 349

Posts: 1854

Newest Members:

Alessandro Murador, Fabrizio Fava, Gianluca Costantino, Zdenek Svub, Karel Naessens, Giuseppe Rossetto, Escrich Jeremy

Moderators: S51FB: 301, S52AA: 18, S53WW: 74, s55m: 55

Administrators: Admin: 70, Jani: 100